top of page

Over mij

Chez Veerle

Chez Veerle is een catering bedrijf waarbij de focus ligt op koken met duurzame, lokale en seizoensgebonden producten. Chez Veerle is sinds 2023 actief en doet allerlei verschillende opdrachten; van chique diners tot vegan catering op festivals of feesten.

IMG_6862 (1).jpg

Wie schuilt er achter 'Chez Veerle?'

Je raadt het al, maar dat ben ik, Veerle van Kleinwee. Als nét afgestudeerde Business Innovation student, begon ik in september 2023 met mijn eerste officiële opdracht als Chez Veerle. Niet dat ik hiervoor nooit kookte. Al jarenlang borrelde het ondernemersverlangen in mij. Dit begon al vroeg. Ga je mee in de tijdlijn?

​

2009, partijtje van mijn zevende verjaardag

Op een zonnige dag vierde ik verlaat mijn verjaardag voor mijn vriendinnen. Met dank aan mijn creatieve ouders, die altijd themafeestjes bedachten voor mij (toen ik te jong was om daar zelf iets redelijks voor te verzinnen), bedachten zij het thema 'Restaurant Chez Veerle'. Allemaal kookspelletjes op deze dag, zoals dienblad loop estafettes en zelf pizza maken. Sinds die verjaardag is Chez Veerle een terugkerende naam geworden.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

2015, lancering van mijn eigen foodblog

Ik zat in de tweede klas, verveelde me vaak in toetsweken en bakte en kookte daarom veel als ik thuis was. Ik ontdekte hoe leuk koken was door veel te proberen met combinaties en begon met het verzamelen van veel te veel kookboeken om inspiratie uit te halen. Yourinspirationworld.nl (inmiddels yourinspirationworld.wordpress.com) werd mijn eigen foodblog waarop ik zowel zelfbedachte recepten plaatste als vakantieverslagen of gewoon dingen die ik als middelbare scholier wilde delen. In de jaren dat ik actief blogde, werd de kwaliteit van de recepten en foto's steeds beter. En leverde het me zelfs geld op. Toen ik 14 was, bracht ik mijn eigen kookboek uit. Deze lag niet in de boekhandels natuurlijk, maar wel iets wat een mooie mijlpaal in mijn jonge foodblogger carrière was. In 2019 ben ik helaas gestopt met bloggen, hoe leuk het ook was. Ik begon met studeren en de foodblog paste niet meer in mijn ritme. 

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

2023, Vrijwilligerswerk op de camping in Italië

Een flinke tijdsprong vanaf het begin tot einde van mijn studie. Niet dat ik niet met eten bezig was tijdens mijn studie. Zeker niet, ik kookte vaak voor vriendinnen en studentenhuizen om ervoor te zorgen dat we niet alleen maar saaie pasta pesto's aten. Ook tijdens mijn opleiding mocht ik mijn eigen start-up 'oefenen' door dit helemaal op te zetten. Hoe ik moest ondernemen, dat leerde ik dus al. Het zelf beginnen, daar had ik de tijd nog niet voor dus bleef nog even een droom. Ik studeerde af en slaagde in een keer, nu was ik gewoon klaar met studeren! Samen met een vriendin van mij ging ik een maand vrijwilligerswerk doen in Noord-Italië op een camping. Hier was de dinsdag mijn favoriete dag: op deze dag mocht ik altijd drie gangen Italiaans koken voor iedereen die mee wilde eten op de camping. Dat gaf mij veel energie en het ging me goed af. Ik voelde dat ik dit wilde blijven doen. 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

Een maand later was ik weer terug in Nederland. Klaar met studeren, maar slecht in stilzitten en nogal weinig zin in een 9 to 5 job. Dus waarom zou ik niet gewoon voor mezelf beginnen? Het kon eindelijk! En over de naam hoefde ik niet lang na te denken. Die naam was 14 jaar geleden al vastgelegd. 

​

En nu?

Vandaag de dag is Chez Veerle een officiële eenmanszaak (eenvrouwszaak eigenlijk, maarja). Ingeschreven bij de KvK en steeds meer opdrachten via via. Elke opdracht is tot nu toe ontzettend verschillend geweest. Mijn eerste opdracht was bijvoorbeeld als foodkraam met vegan cakes, salades en broodjes die ik verkocht. Ook verzorgde ik datediners, 21-diners, kerstdiners en afscheidsetentjes voor een pensioen. Maar ook een groot hapjesbuffet voor een feest. Ik heb de start van mijn onderneming dus zeker niet als saai ondervonden, maar gelijk als een energieke en positieve start!

​

​

IMG_6356.jpg
bottom of page